Sälja huset under vintern

Hus, villor, fastigheter och radhus skall helst inte säljas under vintern. Det känner de flesta till. Varför inte undrar du då? Svaret är så enkelt som att det beror på vädret. Under vintern i Sverige är vädret trist och grått. Då lockar det inte att köpa hus. Det innebär att det inte är lika mycket villa-spekulanter ute på marknaden och letar. Lägre efterfrågan leder till lägre priser. Det finns dessutom en månad under vintern då bostadsaffärer går extra trögt, december. I december infaller jul och nyår. Dessa högtider tar upp nästan alla svenskars tid då det skall planeras och fixas inför dessa högtider. Att sälja bostaden under en sådan högtidsmånad är inte optimalt.

På sommaren vill alla ha ett hus med trädgård. Då vill man kunna gå ut och sola,grilla och leka på gräsmattan med barnen. Under vintern blir det tvärt om. Då vill helt plötsligt ingen ha trädgård. Då vill spekulanterna ha de varmt, mysigt och bekvämt. Detta gör att det publiceras betydligt mer hus på marknaden under vår,sommar och höst än det gör under vintern.

Tråkiga bilder på huset

När man skall sälja sitt hus, radhus, fastighet osv så tar man som bekant bilder på bostaden. Man fotograferar vanligtvis både inne och ute. Bilderna på utsidan kommer att bli betydligt tråkigare under vintern. Om man istället fotograferar under vår, sommar och tidig höst kommer man att få gröna fina bilder med lockande trädgårdar och frukträd. Just bilderna är det som lockar mest när folk sitter på Hemnet och tittar.

/salja-hus-pa-vintern.jpg

Mörkt och tråkigt på visningen

Om man säljer sitt hus,radhus eller fastighet under vintern så skall man se till att ha visningen på dagtid.
På sen eftermiddag och kväll så blir det såpass mörkt ute i Sverige att spekulanterna kan inte se varken trädgården eller fasaden. Det gör att spekulanterna kan känna en osäkerhet i affären. Osäkerhet är det sista man vill att spekulanter skall känna. Oskerhet gör att spekulanterna kanske inte vill lägga de där extra buden i budgivningen som de kanske hade gjort om magkänslan vore 100 %.

Att tänka på till visning på vintern

Om du säljer under vintern skall du fokusera på att göra bostaden mysig på insidan.
Skapa en varm och mysig atmosfär invändingt som ger de potentiella köparna en god magkänsla.
Man kan sätta på en kanna kaffe till visningen för att få den där doften. Man skall generellt sett undvika dofter såsom doftljus osv då spekulanter kan tro att man försöker dölja dålig lukt eller liknande.
En panna kaffe skadar dock inte då det ger såpass lite doft.

Utvändigt inför visningen

Skotta bort eventuell snö på uppfarten och gör så fint du bara kan i trädgården. I det här fallet är det bara positivt om det ligger ett lager snö på gräsmattan på visningen då det ger ett finare intryck än det gula gräster som ligger under. Tänd upp utebelysningen och se till att plocka bort allt skräp, trädgårdsverktyg osv som kan finnas på tomten. Rent och snyggt är ledordet.

Samla in offerter från olika mäklare via Hittamäklare.se

Ett enkelt och helt kostnadsfritt alternativ för att se hur mycket mäklarna tar i arvode/provision i just din stad är att använda hemsidan Hittamäklare.se. Sidan är helt gratis och du behöver inte vara orolig, du förbinder dig inte till någonting när du fyller i dina uppgifter. Hittamäklare hjälper dig att inhämta offerter ifrån olika fastighetsmäklare i ditt område med några enkla knapptryck. Det positiva med detta är att du får en bild över hur provisioner/mäklararvoden ligger i just ditt område. Snabbt och enkelt har du skaffat dig ett gäng offerter att jämföra och sedan kan du besluta om vilken/vilka mäklare du vill bjuda hem på ett möte eller anlita

På Hittamäklare.se kan du även se omdömen på alla fastighetsmäklare från deras tidigare försäljningsuppdrag samt en topplista över de bästa mäklarna i din stad.

Hittamäklare.se ägs av Booli.se

20 jan 2019