Sälj huset och flytta till hyresrätt

När man säljer sitt hus på grund av skilsmässa eller av andra skäl så är det vanligt att man vill ha en hyresrätt att flytta till. Även om man avser att köpa en ny bostad längre fram så kan det vara skönt att mellanlanda i en hyreslägenhet under tiden och ta sig en rejäl funderare på vart och hur man verkligen vill bo. Det är dessutom en god ide att sälja sin bostad först, innan man köper en ny så att man inte riskerar att bli sittandes med dubbla bostäder.

Hitta hyreslägenheter som är lediga

På nätet finns det en hel del sajter och tjänster som säljer listor med privata och kommunala hyresvärdar. För några hundralappar får man en lista med de hyresvärdar som finns i en viss kommun tillsammans med kontaktuppgifter. Som bostadssökande kan du sedan kontakta alla hyresvärdarna och se om det finns några lediga lägenheter eller sätta upp dig på hyreskön.

Utöver dessa sajter finns det t även en sajt som erbjuder dessa listor helt gratis. 
Ledigalageneheter.org ger bort uppgifterna gratis och du behöver varken registrera dig eller lämna ifrån dig några personuppgifter. Besök https://ledigalagenheter.org/ för att ta del av listorna med alla hyresvärdar i Sverige tillsammans med kontaktuppgifter. 

Bostadsbristen

I Sverige råder bostadsbrist i stora delar av landet.
Det leder till att det sällan finns några lediga lägenheter utan du får istället söka aktivt eller ställa dig i bostadskö. Hemsidan Samtrygg.se förmedlar hyreslägenheter till hyresgäster. Där kan du skapa ett gratis-konto och söka bland de hyresrätter som Samtrygg erbjuder runt om i landet. 
Samtrygg förmedlar bostäder som privatpersoner och företag vill hyra ut i andra hand och agerar mellanhand så att allt går rätt till. De har även trygghetslösningar så att både hyresvärd och hyresgäst kan känna sig trygga.

Samla in offerter från olika mäklare via Hittamäklare.se

Ett enkelt och helt kostnadsfritt alternativ för att se hur mycket mäklarna tar i arvode/provision i just din stad är att använda hemsidan Hittamäklare.se. Sidan är helt gratis och du behöver inte vara orolig, du förbinder dig inte till någonting när du fyller i dina uppgifter. Hittamäklare hjälper dig att inhämta offerter ifrån olika fastighetsmäklare i ditt område med några enkla knapptryck. Det positiva med detta är att du får en bild över hur provisioner/mäklararvoden ligger i just ditt område. Snabbt och enkelt har du skaffat dig ett gäng offerter att jämföra och sedan kan du besluta om vilken/vilka mäklare du vill bjuda hem på ett möte eller anlita

På Hittamäklare.se kan du även se omdömen på alla fastighetsmäklare från deras tidigare försäljningsuppdrag samt en topplista över de bästa mäklarna i din stad.

Hittamäklare.se ägs av Booli.se

29 aug 2019