Sälj huset och flytta till hyresrätt

När man säljer sitt hus på grund av skilsmässa eller av andra skäl så är det vanligt att man vill ha en hyresrätt att flytta till. Även om man avser att köpa en ny bostad längre fram så kan det vara skönt att mellanlanda i en hyreslägenhet under tiden och ta sig en rejäl funderare på vart och hur man verkligen vill bo. Det är dessutom en god ide att sälja sin bostad först, innan man köper en ny så att man inte riskerar att bli sittandes med dubbla bostäder.

Hitta hyreslägenheter som är lediga

På nätet finns det en hel del sajter och tjänster som säljer listor med privata och kommmunala hyresvärdar. För några hundralappar får man en lista med de hyresvärdar som finns i en viss kommun tilllsammans med kontaktuppgifter. Som bostgadssökare kan du sedan kontakta alla hyresvärdarna och se om det finns några lediga lägenheter eller sätta upp dig på hyreskön.

Utöver dessa sajter finns det t även en sajt som erbjuder dessa listor helt gratis. 
Ledigalageneheter.org ger bort uppgifterna gratis och du behöver varken registrera dig eller lämna ifrån dig några personupgifter. Besök https://ledigalagenheter.org/ för att ta del av listorna med alla hyresvärdar i Sverige tillsammans med kontaktuppgifter. 

Bostadsbristen

I Sverige råder bostadsbrist i stora delar av landet.
Det leder till att det sällan finns några lediga lägenheter utan du får istället söka aktivt eller ställa dig i bostadskö. Hemsidan Samtrygg.se förmedlar hyreslägenheter till hyresgäster. Där kan du skapa ett gratis-konto och söka bland de hyresrätter som Samtrygg erbjuder runt om i landet. 
Samtrygg förmedlar bostäder som privatpersoner och företag vill hyra ut i andra hand och agerar mellanhand så att allt går rätt till. De har även trygghetslösningar så att både hyresvärd och hyresgäst kan känna sig trygga.

29 aug 2019