Förbered huset för visning

Det är stor skillnad mellan att sälja en bostadsrätt och att sälja ett hus för möjligheterna när man ska sälja ett hus är i regel så mycket större. Hur mycket ska man investera i att förbättra huset inför försäljningen, för att få ett bättre pris? Hur mycket marginal har man av tid och pengar för att få ett så bra slutpris på huset som möjligt? När man säljer en bostadsrätt har man också vissa marginaler, men inom mycket snävare ramar.

Din mäklare kan ge dig goda råd och tips på vad som i slutänden kommer att ge dig bäst avkastning för mödan när du vill investera i huset du planerar att sälja.

Städa och rensa

När man har fixat hemmets eventuella skavanker och kanske investerat i en mindre renovering så är det dags att städa huset grundligt. När man städar kan man passa på att rensa bort och sortera ut allt som inte behöver ligga framme. Detta ska ju ändå göras när man packar ihop sitt bohag sedan. Smuts och för mycket plotter distraherar intressenter på ett mycket negativt sätt.

Homestyling

När huset sedan är färdigställt i det skick du vill sälja det påbörjas processen med att göra huset attraktivt för spekulanter. Det handlar om inredning, men också om känsla. Människan stimuleras av alla sina sinnen och även om det visuella givetvis spelar störst roll när man ska avgöra om man tycker om ett hus eller ej, så spelar även andra sinnesintryck också in.

Det finns många klassiska tricks att ta till, som att spela lite hemtrevlig musik; grädda kanelbullar i ugnen eller lägga ut en skön matta på vardagsrumsgolvet. Se till att huset håller behaglig temperatur när det ska visas och att det finns nybryggt kaffe för spekulanterna att dricka.

Samla in offerter från olika mäklare via Hittamäklare.se

Ett enkelt och helt kostnadsfritt alternativ för att se hur mycket mäklarna tar i arvode/provision i just din stad är att använda hemsidan Hittamäklare.se. Sidan är helt gratis och du behöver inte vara orolig, du förbinder dig inte till någonting när du fyller i dina uppgifter. Hittamäklare hjälper dig att inhämta offerter ifrån olika fastighetsmäklare i ditt område med några enkla knapptryck. Det positiva med detta är att du får en bild över hur provisioner/mäklararvoden ligger i just ditt område. Snabbt och enkelt har du skaffat dig ett gäng offerter att jämföra och sedan kan du besluta om vilken/vilka mäklare du vill bjuda hem på ett möte eller anlita

På Hittamäklare.se kan du även se omdömen på alla fastighetsmäklare från deras tidigare försäljningsuppdrag samt en topplista över de bästa mäklarna i din stad.

Hittamäklare.se ägs av Booli.se